Επικοινωνήστε μαζί μας

test1

Το 1ο βήμα που χρειάζεται να γίνει από την πλευρά των γονέων, των συγγενών ή τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είναι η τηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο στο 210-6014882.

Στο τηλεφώνημα αυτό, ο υπεύθυνος με τον οποίο θα συνομιλήσετε θα σας κατατοπίσει για το πότε και πως θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση ή η συνάντηση ενημέρωσης σχετικά με το θέμα που σας απασχολεί απο την Λογοθεραπεύτρια.

Για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων που χρήζουν Λογοθεραπείας ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

1. Συνάντηση των γονέων με την Λογοθεραπεύτρια. Λήψη κοινωνικού – ιατρικού ιστορικού (1 συνεδρία διάρκειας 30′-60′)

2. Συνάντηση του παιδιού με την Λογοθεραπεύτρια. Αξιολόγηση περιστατικού (1-2 συνεδρίες διάρκειας 45′ έκαστη)

3. Συνάντηση των γονέων με την Λογοθεραπεύτρια. Προφορική ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη διαταραχή του παιδιού ή του εφήβου και το προτεινόμενο θεραπευτικό πρόγραμμα -επίλυση αποριών (1 συνεδρία διάρκειας 30′-60′)

Η αξιολογητική διαδικασία ξεκινά με την 1η συνεδρία  – συνάντηση των γονέων με την   Λογοθεραπεύτρια του κέντρου με σκοπό να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό (κοινωνικό – ιατρικό) του παιδιού.

Έπειτα, πραγματοποιείται η αξιολογητική συνεδρία του παιδιού απο την Λογοθεραπεύτρια με σκοπό να χορηγηθούν τα κατάλληλα για την περίσταση διαγνωστικά εργαλεία και να παρατηρηθεί με λεπτομέρεια η κλινική εικόνα του παιδιού ανάλογα με το αίτημα των γονέων.

Στη συνέχεια, αναλύονται όλες οι παρατηρήσεις και οργανώνεται το καταλληλότερο ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα. Στην τελευταία συνεδρία, κοινοποιούνται προφορικά και γραπτά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης απο την Λογοθεραπεύτρια του κέντρου στους γονείς και συζητώνται και επιλύονται όλες τους οι απορίες.

Η αξιολογητική διαδικασία βασίζεται όχι μόνο στην κλινική παρατήρηση του περιστατικού αλλά και στις πληροφορίες που μεταφέρουν οι γονείς από την καθημερινή του ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δίνεται τόση βάση στις συναντήσεις με τους γονείς. Σκοπός μας είναι μόνο η έγκυρη διάγνωση και για να γίνει αυτό επιστρατεύουμε όλοι οι ειδικοί την πλούσια επιστημονική μας γνώση και μελετάμε κάθε λεπτομέρεια του παιδιού αποφεύγοντας να καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε και εμείς αλλά και εσείς σφαιρική και λεπτομερή γνώση όλων των δυνατοτήτων και αδυναμιών του παιδιού και είμαστε σε θέση να προτείνουμε με σιγουριά το καταλληλότερο ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα.

Επαναξιολόγηση περιστατικών που ήδη παρακολουθούν Λογοθεραπευτικό πρόγραμμα

Κάθε περιστατικό, που παρακολουθεί Λογοθεραπευτικό πρόγραμμα στο κέντρο, επαναξιολογείται απο τον ειδικό που το παρακολουθεί κάθε 3 μήνες. Οι εκθέσεις επαναξιολόγησης, η πορεία του θεραπευτικού προγράμματος καθώς και τυχόν παρατηρήσεις ή προβληματισμοί των γονεών συζητώνται με τους γονείς σε χωριστή συνεδρία χωρίς την παρουσία του παιδιού .

Για την αξιολόγηση ενηλίκων που χρήζουν Λογοθεραπείας ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

1. Συνάντηση με την Λογοθεραπεύτρια. Λήψη ιατρικού ιστορικού – Λογοθεραπευτική αξιολόγηση – Ενημέρωση του ίδιου ή / και των συγγενών για την διάγνωση και την θεραπευτική αντιμετώπιση. (1 συνεδρία διάρκειας 60′ – 90′)

Για μια εξατομικευμένη προσέγγιση του ζητήματος που σας απασχολεί επικοινωνήστε μαζί μας είτε καλώντας στο 210.6014882 είτε στέλνοντας μήνυμα στο info@exelixilogou.gr είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.