Αξιολόγηση & Θεραπεία Λόγου και Ομιλίας

Αξιολόγηση & Θεραπεία

Αξιολόγηση

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων που χρήζουν θεραπεία για διαταραχές λόγου ή και ομιλίας ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

 1. Συνάντηση των γονέων με την επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου. Λήψη κοινωνικού – ιατρικού ιστορικού (1 συνεδρία διάρκειας 30′-45’)
 2. Συνάντηση του παιδιού με την Λογοθεραπεύτρια. Αξιολόγηση περιστατικού (1-2 συνεδρίες διάρκειας 45′ έκαστη)
 3. Συνάντηση των γονέων με την επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου. Προφορική ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη διαταραχή του παιδιού ή του εφήβου και το προτεινόμενο θεραπευτικό πρόγραμμα -επίλυση αποριών (1 συνεδρία διάρκειας 30′-45’)
       Η αξιολογητική διαδικασία ξεκινά με την 1η συνεδρία  – συνάντηση των γονέων με την Λογοθεραπεύτρια του κέντρου με σκοπό να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό (κοινωνικό – ιατρικό) του παιδιού.
       ‘Έπειτα, πραγματοποιείται η αξιολογητική συνεδρία του παιδιού από την Λογοθεραπεύτρια με σκοπό να χορηγηθούν τα κατάλληλα για την περίσταση διαγνωστικά εργαλεία και να παρατηρηθεί με λεπτομέρεια η κλινική εικόνα του παιδιού ανάλογα με το αίτημα των γονέων. Στη συνέχεια, αναλύονται όλες οι παρατηρήσεις και οργανώνεται το καταλληλότερο ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα. Στην τελευταία συνεδρία, κοινοποιούνται προφορικά και γραπτά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την Λογοθεραπεύτρια του κέντρου στους γονείς και συζητώντας και επιλύονται όλες τους οι απορίες.
       Η αξιολογητική διαδικασία βασίζεται όχι μόνο στην κλινική παρατήρηση του περιστατικού αλλά και στις πληροφορίες που μεταφέρουν οι γονείς από την καθημερινή του ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δίνεται τόση βάση στις συναντήσεις με τους γονείς. Σκοπός μας είναι μόνο η έγκυρη διάγνωση και για να γίνει αυτό επιστρατεύουμε όλοι οι ειδικοί την πλούσια επιστημονική μας γνώση και μελετάμε κάθε λεπτομέρεια του παιδιού αποφεύγοντας να καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα.
       Με αυτό τον τρόπο έχουμε και εμείς αλλά και εσείς σφαιρική και λεπτομερή γνώση όλων των δυνατοτήτων και αδυναμιών του παιδιού και είμαστε σε θέση να προτείνουμε με σιγουριά το καταλληλότερο ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα.


ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ:

Για την αξιολόγηση ενηλίκων που χρήζουν Λογοθεραπείας για διαταραχές λόγου ή και ομιλίας ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

 1. Συνάντηση με την Λογοθεραπεύτρια. Λήψη ιατρικού ιστορικού (1 συνεδρία διάρκειας 30′)
 2. Αξιολόγηση περιστατικού (1συνεδρία διάρκειας 30’-45’)
 3. Συνάντηση των συγγενών με την Λογοθεραπεύτρια. Προφορική και γραπτή ενημέρωση των συγγενών και του ιδίου σχετικά με τη διαταραχή του και το προτεινόμενο θεραπευτικό πρόγραμμα -επίλυση αποριών (1 συνεδρία διάρκειας 30′- 45’)

Σε όλες τις αξιολογήσεις χορηγούνται έγκυρα και αξιόπιστα διαγνωστικά εργαλεία. Οι συναντήσεις δύναται να πραγματοποιηθούν όλες τις ίδια μέρα ανάλογα με τα διαθέσιμα ραντεβού. Με αυτό τον τρόπο σε μια μόνο επίσκεψη στο χώρο μας λαμβάνετε ολοκληρωμένη διάγνωση και πρόταση θεραπείας.
Όλες οι αξιολογήσεις παραδίδονται γραπτώς υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από τους υπευθύνους του κέντρου στους γονείς ή στους ίδιους του ενδιαφερόμενους.

Θεραπεία

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:


Πολλά παιδάκια προσχολικής ηλικίας ενδέχεται να χρειαστούν αξιολόγηση & θεραπεία για να αναπτύξουν το λόγο τους ή για να βελτιώσουν την ομιλία τους. Όλες οι συνεδρίες είναι ατομικές και πραγματοποιούνται σε έναν πολύ όμορφο και φιλόξενο χώρο γεμάτο παιχνίδια, καθώς η λογοθεραπεία πραγματοποιείται μέσω του παιχνιδιού παράλληλα εφαρμόζοντας τις καταλληλότερες θεραπευτικές τεχνικές για την ταχύτερη αποκατάσταση των δυσκολιών του παιδιού. Το παιδί απολαμβάνει το παιχνίδι ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει το λόγο και την ομιλία του.

Πιο συγκεκριμένα:

Με αυτό τον τρόπο αρχίζει να νοιώθει πιο ελεύθερο να εκφραστεί και κοινωνικά να αλληλεπιδράσει με τους συνομηλίκους του. Στη λογοθεραπεία στόχος του κέντρου μας δεν είναι να κάνουμε μάθημα στο παιδί αλλά να αναπτύξουμε τις δεξιότητες στις οποίες υπολείπεται. Εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές και όχι διδάσκοντας το παιδί, αυτό καταφέρνει να μάθει από μόνο του τη σωστή ομιλία και το δομημένο λόγο καθώς προσλαμβάνει σωστά πια τα ερεθίσματα από το περιβάλλον του. Με αυτό τον τρόπο, το πρόγραμμα Λογοθεραπείας ολοκληρώνεται πιο σύντομα σε σχέση με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, με τον πιο φυσικό τρόπο και διαρκεί για πάντα.

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ:


Πολλοί ενήλικες αποφασίζουν να βελτιώσουν την ομιλία τους γιατί μπορεί να μην το είχαν κάνει κατά την παιδική τους ηλικία ή μπορεί να χρήζουν Λογοθεραπείας λόγω κάποιας νευρολογικής αιτίας.
Όποιο και αν είναι το αίτημα του πελάτη, η αξιολόγηση & θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε άτομο κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του. Αφού έχει πραγματοποιηθεί λεπτομερής αξιολόγηση και έχουν εντοπιστεί τα αίτια των διαταραχών λόγου ή ομιλίας, σχεδιάζεται το καταλληλότερο θεραπευτικό πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του πελάτη. Στον ενήλικο πληθυσμό χρησιμοποιείται υλικό κατάλληλα διαμορφωμένο για τον κάθε ένα ξεχωριστά και όχι παρόμοιο με αυτό που χορηγείται στα παιδιά.

Για μια εξατομικευμένη προσέγγιση του ζητήματος που σας απασχολεί επικοινωνήστε μαζί μας είτε καλώντας στο  210.6014882 είτε στέλνοντας μήνυμα στο  contact@exelixilogou.gr  είτε  συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.