Αξιολόγηση Φωνής

Αξιολόγηση Φωνής

Για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων που χρήζουν Λογοθεραπείας για διαταραχές φωνής ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

 1. Συνάντηση των γονέων με την επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου. Λήψη κοινωνικού – ιατρικού ιστορικού (1 συνεδρία διάρκειας 30′) και μελέτη της ενδοσκόπησης που έχει πραγματοποιηθεί από τον ΩΡΛ ή παραπομπή στο συνεργαζόμενο ΩΡΛ του κέντρου για άμεση εξέταση
 2. Συνάντηση του παιδιού με την Λογοθεραπεύτρια. Αξιολόγηση περιστατικού (1συνεδρία διάρκειας 45′)
 3. Συνάντηση των γονέων με την επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου. Προφορική και γραπτή ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη διαταραχή του παιδιού ή του εφήβου και το προτεινόμενο θεραπευτικό πρόγραμμα -επίλυση αποριών (1 συνεδρία διάρκειας 30′-45’)

Για την αξιολόγηση ενηλίκων που χρήζουν Λογοθεραπείας για διαταραχές φωνής ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

 1. Συνάντηση με την Λογοθεραπεύτρια. Λήψη ιατρικού ιστορικού (1 συνεδρία διάρκειας 30′) και μελέτη της ενδοσκόπησης που έχει πραγματοποιηθεί από τον ΩΡΛ ή παραπομπή στο συνεργαζόμενο ΩΡΛ του κέντρου για άμεση εξέταση
 2. Αξιολόγηση περιστατικού (1συνεδρία διάρκειας 30’)
 3. Συνάντηση των συγγενών με την Λογοθεραπεύτρια. Προφορική και γραπτή ενημέρωση των συγγενών και του ιδίου σχετικά με τη διαταραχή του και το προτεινόμενο θεραπευτικό πρόγραμμα -επίλυση αποριών (1 συνεδρία διάρκειας
  30′)
  Σε όλες τις αξιολογήσεις χορηγούνται έγκυρα και αξιόπιστα διαγνωστικά εργαλεία.

Οι συναντήσεις δύναται να πραγματοποιηθούν όλες τις ίδια μέρα ανάλογα με τα διαθέσιμα ραντεβού. Με αυτό τον τρόπο σε μια μόνο επίσκεψη στο χώρο μας λαμβάνετε ολοκληρωμένη διάγνωση και πρόταση θεραπείας.
Όλες οι αξιολογήσεις παραδίδονται γραπτώς υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από τους υπευθύνους του κέντρου στους γονείς ή στους ίδιους του ενδιαφερόμενους.

Θεραπεία

Η Φωνοθεραπεία εστιάζει σε διαταραχές φωνής, που ενδέχεται να παρουσιάσει κάποιος ανεξαρτήτου ηλικίας. Δυσφωνία ορίζεται ως η ανικανότητα ή δυσκολία να παράγει κανείς ήχους χρησιμοποιώντας τα φωνητικά του όργανα.
Ένα άτομο που πάσχει από δυσφωνία παράγει φωνή, η οποία είναι:

 • τραχειά
 • πνιγενής
 • μειωμένης έντασης
 • με σπασίματα
 • αναπνευστική
 • βραχνή
 • αδύναμη


Βασική προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί δυσφωνικός είναι να παράγει έστω ένα είδος φωνής από τα παραπάνω. Αν δεν μπορεί να παράγει καθόλου φωνή, τότε χαρακτηρίζεται ως Αφωνικός. Πριν από την έναρξη οποιασδήποτε παρέμβασης για αποκατάσταση διαταραχών φωνής είναι να έχει γίνει Ενδοσκοπικός έλεγχος του Φωνητικού Μηχανισμού με εύκαμπτο ενδοσκόπιο από Ωρλ. Μελετάται η εξέταση από το Λογοθεραπευτή και από κοινού με τον ασθενή σχεδιάζεται το ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα.
Η φωνοθεραπεία (Ιntegrated Voice Therapy) μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.
Η ομάδα μας απαρτίζεται από Λογοθεραπευτές, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στη Φωνοθεραπεία. Γνωρίζουμε, λοιπόν, τον καταλληλότερο τρόπο για να δώσουμε πίσω στους πελάτες μας τη φωνή που είχαν πάντα!!!

Για μια εξατομικευμένη προσέγγιση του ζητήματος που σας απασχολεί επικοινωνήστε μαζί μας είτε καλώντας στο  210.6014882 είτε στέλνοντας μήνυμα στο  contact@exelixilogou.gr  είτε  συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.

30' Προαξιολόγηση
Δωρεάν

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας.