Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για γονείς παιδιών με καθυστέρηση λόγου ή ομιλίας

Πρόγραμμα-Συμβουλευτικής-για-γονείς-παιδιών-με-καθυστέρηση-λόγου-ή-ομιλίας
Από 1/2/2012 στο κέντρο μας έχει ξεκινήσει νέο πρόγραμμα “Συμβουλευτικής για γονείς παιδιών με καθυστέρηση λόγου ή ομιλίας”.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας μικρότερης των 5 ετών, τα οποία έχουν διαγνωσθεί με καθυστέρηση στο λόγο ή την ομιλία. Σε προσωπικές συνεδρίες με τον ειδικευμένο Λογοθεραπευτή, οι γονείς μαθαίνουν πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν από κοινού το παιδί τους να κατακτήσει το λόγο και να αναπτύξει την ομιλία του με φυσικό τρόπο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρόγραμμα, ουσιαστικά, διδάσκει στους γονείς βήμα προς βήμα πώς μπορούν να γίνουν οι πιο σημαντικοί δάσκαλοι επικοινωνίας για το παιδί τους.

Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής έχει την ακόλουθη οργάνωση:
  • Λογοθεραπευτική αξιολόγηση του παιδιού πριν την έναρξη του προγράμματος
  • 6 – 8 εκπαιδευτικές συνεδρίες για τους γονείς
  • 3 ενδιάμεσες συνεδρίες με τους γονείς και το παιδί, κατά τις οποίες οι γονείς πραγματοποιούν κάποια στρατηγική ανάπτυξης λόγου που έχουν “διδαχθεί”. Οι συνεδρίες αυτές βιντεοσκοπούνται και στη συνέχεια τις παρακολουθούν οι γονείς μαζί με το θεραπευτή και προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανά λάθη και να προτείνουν εναλλακτικές προσεγγίσεις.